La
Fundació

Bloc

Inauguració de l'exposició “Barcelona, 1979. La democràcia des dels barris" 6 de setembre a les 18:30h

En el marc de la celebració dels 40 anys de l’arribada de la democràcia al consistori barceloní l’any 1979, properament donarem el tret de sortida a dues de les tres exposicions previstes sota el títol “Barcelona, 1979. La democràcia des dels barris”. Si voleu descobrir el gran impacte social, cultural i polític que van tenir els primers anys de democràcia per a la nostra ciutat i per a la societat del moment, com es va formar el primer govern municipal democràtic, com es van afrontar els reptes urbanístics i organitzatius dels barris o com es van desenvolupar els moviments culturals populars, us recomanem que no us les perdeu!

Associacionisme a Gràcia

A l'Arxiu del Districte de Gràcia  es posarà de manifest la notable recuperació de les dinàmiques culturals anteriors a la dictadura franquista, així com també els projectes de planificació urbanística per traçar un barri proper als seus habitants.

Gràcia

Ho organitza: Arxiu Municipal de Barcelona. Districte de Gràcia
Lloc: Arxiu Municipal del Districte de Gràcia. Sala d’exposicions de la Biblioteca Jaume Fuster. Plaça de Lesseps, 20-22
Dates: del 7 de setembre al 20 d’octubre de 2019
Inauguració de l’exposició: divendres 6 de setembre, a les 18.30 h

Activitats vinculades

Per poder entendre encara més a fons el context que va fer de Barcelona una ciutat democràtica i moderna, les exposicions es complementen amb una taula rodona vinculada a la temàtica de cada districte: cultura i associacionisme a Gràcia amb “Gràcia: cultura, festes i associacionisme” (3 d’octubre a les 18.30 h). 

Podeu consultar tota la informació sobre les exposicions i les activitats vinculades al següent enllaç, on també s’inclouen la resta d’activitats que des de l’Arxiu Municipal de Barcelona s’han organitzat durant tot el 2019 per commemorar els 40 anys d’ajuntaments democràtics.

Us hi esperem!