La
Fundació

Bloc

Presentació del llibre: El camp dels catalans. Agde en el sistema concentracionari francès (1939-1940)

El proper divendres 10 de maig de 2024 a les 18h us convidem al Museu Memorial de l'exili a la presentació del llibre El camp dels catalans. Agde en el sistema concentracionari francès, 1939-1940, de Laia Arañó Vega (Editorial Afers, 2024).

A l'acte intervindrà l'autora, doctora en història contemporània (UAB), juntament amb Jordi Font, doctor en història contemporània (UAB) i director del Memorial Democràtic  i Miquel Aguirre, historiador i director del MUME.

Aquest llibre és una recerca monogràfica sobre fonts franceses poc conegudes; amb una amplíssima mostra, i molt significativa, de testimonis personals, memòries, records; un aparell documental gràfic de primer ordre; i una gran capacitat d'anàlisi i interpretació. Què va ser el camp dels catalans? Què va significar en el conjunt del sistema concentracionari francès? Com s'hi va viure, més enllà dels elements comuns a tots els camps? Com van impactar les crisis polítiques i humanitàries de 1939 i 1940 en aquell petit món reclòs d'Agde? Aquestes preguntes i altres, les contesta l'autora metòdicament, amb tota mena de detalls, anàlisis rigoroses i conclusions.

Us hi esperem!