La
Fundació

Bloc

Transparència i Gènere: un cercador web de bases de dades municipals amb perspectiva de gènere

Incorporar la dimensió de gènere en les dades municipals i la transparència activa és fonamental per adquirir major coneixement i planificar les polítiques enfocades a la igualtat d’oportunitats reals com a l’horitzó a assolir. Des d’aquesta visió, el web Transparència i Gènere es presenta com a eina per la difusió de bases de dades amb perspectiva de gènere per l’impuls de la matèria.

El web ofereix un cercador de bases de dades amb perspectiva de gènere dels 36 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on es poden consultar els registres per municipi o segons temàtica. La perspectiva de gènere s’inclou en la transparència municipal des de les dades d’òrgans i alts càrrecs dels ajuntaments, pressupostos municipals i plantilla, fins a les dades sociodemogràfiques, de salut i mobilitat.

L’Ajuntament de Barcelona compta amb el major nombre de bases de dades amb perspectiva de gènere, seguit de Viladecans i Sant Feliu de Llobregat. Les categories amb més abundància de dades amb perspectiva de gènere són les dades sociodemogràfiques i les laborals. Per altra banda, les temàtiques amb menor recull de registres són les dades de seguretat, el pressupost municipal, l’estructura de les llars, la plantilla i els òrgans i alts càrrecs dels ajuntaments. 4 dels 36 ajuntaments de l’AMB inclouen la perspectiva de gènere en les dades de la plantilla municipal i només 2 l’incorporen en la informació pressupostària.

El projecte ha sigut desenvolupat amb el finançament rebut de la convocatòria d’ajuts a la recerca de transparència de l’Agència de Transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Per consultar el web Transparència i Gènere i les bases de dades municipals feu clic al següent enllaç:

 https://transparenciaigenere.pisunyer.org/